General knowledge 2012 - General Knowledge Questions and Answers - General Knowledge Quiz Questions 2012

1. Which is the deepest point in the Atlantic Ocean ?
Answer: Puerto Rico Trench

2. Which is the deepest point in the Indian Ocean ?
Answer: Diamantina Trench

3. Which is the deepest point in the Arctic Ocean ?
Answer: Eurasian Basin



4. Which is the first National park in the world ?
Answer: Yellowstone National Park

5. Which is the first National park in India ?
Answer: Jim Corbett National Park



6. Who is the first Indian Field marshal ?
Answer: Sam Manekshaw

7. Who is the first Indian Air Force Marshal ?
Answer: Arjan Singh

8. Who is the Second Indian Field marshal ?
Answer: km kariyapp



9. The study of Brain is known as ?
Answer: Phrenology

10. The Study of Kidney is known as ?
Answer: Nephrology



11. Which is the Longest Cave in the world ?
Answer: Mammoth Cave

12. Which is the Deepest Cave in the world ?
Answer: Krubera Cave

13. Who was the free India's first Union Education Minister ?
answer: Maulana Abdul Kalam Azad

14. Who started the Urdu weeklies Al Hilal and Al Balagh ?
answer: Maulana Abdul Kalam Azad

15. What is the name of book written by Maulana Abdul Kalam Azad ?
answer: India Wins Freedom
Post a Comment